Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Den görs ljuvligt god med detta recept, snabbt och enkelt.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
550gblandfärs
4dlgrädde
salt
peppar
1msksoja
½mskkalvfond (valfritt)
Instruktioner
Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.