Go Back
+ servings
Bamsebiff

Receptet - Så gör du:

Bamsebiff

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Den görs ljuvligt god med detta recept, snabbt och enkelt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g blandfärs
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk soja
  • ½ msk kalvfond (valfritt)

Instruktioner

  • Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
  • Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
  • Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
  • Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
  • Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bamsebiff