Go Back
+ servings
Sjögrässallad

Receptet - Så gör du:

Sjögrässallad

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Prova en annan sorts sallad med detta recept på sjögrässallad. Sjögrässallad är inte bara gott och fantastiskt enkelt att förbereda, det är också fullspäckat med hälsofördelar! Snabbt, enkelt, och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 55 g torkat sjögräs
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk mirin (sött risvin, alternativt lite vitt vin med lite strösocker)
  • 2 msk sesamolja
  • 2 nypor cayennepeppar
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 liten liten röd chili (valfritt)
  • 1 msk sesamfrön (valfritt)

Instruktioner

  • Skölj sjögräset och lägg sedan i en skål och blöt den i minst 5 gånger volymen vatten. Låt vila ca 10 minuter tills den är fuktig och mjuk.
  • Blanda under tiden de återstående ingredienserna i en salladsskål, förutom sesamfröna.
  • Häll av och krama försiktigt tången för att ta bort överflödigt vatten. Hacka eller skär upp med en sax och lägg sedan i salladsskålen.
  • Rör om, smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. Garnera med valfria sesamfrön och lite chili, om du vill, och servera sedan!
  • Njut av din sjögrässallad!
Måltid Sallad
Kök Japanskt, Svenskt
Nyckelord Sjögrässallad