Prova en annan sorts sallad med detta recept på sjögrässallad. Sjögrässallad är inte bara gott och fantastiskt enkelt att förbereda, det är också fullspäckat med hälsofördelar! Snabbt, enkelt, och gott!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
55gtorkat sjögräs
2stschalottenlökar, finhackade
3msksojasås
2mskrisvinäger
2mskmirin (sött risvin, alternativt lite vitt vin med lite strösocker)
2msksesamolja
2nyporcayennepeppar
2tskingefära, riven
1litenliten röd chili (valfritt)
1msksesamfrön (valfritt)
Instruktioner
Skölj sjögräset och lägg sedan i en skål och blöt den i minst 5 gånger volymen vatten. Låt vila ca 10 minuter tills den är fuktig och mjuk.
Blanda under tiden de återstående ingredienserna i en salladsskål, förutom sesamfröna.
Häll av och krama försiktigt tången för att ta bort överflödigt vatten. Hacka eller skär upp med en sax och lägg sedan i salladsskålen.
Rör om, smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. Garnera med valfria sesamfrön och lite chili, om du vill, och servera sedan!