När du tröttnat på potatismos, testa då detta ljuvliga palsternacksmos! Jag gör mitt palsternacksmos utan någon potatis och tycker det är det bästa sättet. Ersätter potatismos som tillbehör i rätter!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
800gpalsternacka, skalad och skivad
salt och nymalen svartpeppar
2,5dlmjölk
1tsktorkad timjan
60gsmör
olivolja
persilja till garnering (valfritt)
Instruktioner
Lägg den skalade och skivade palsternackan i en kastrull, krydda med en nypa salt och tillsätt mjölk. Sätt sedan på medelvärme och låt sjuda. Koka tills palsternackan är mjuk, en kniv ska lätt gå igenom utan motstånd, cirka 12 till 15 minuter.
Lyft ur palsternackorna och placera i en ren skål eller bunke, och tillsätt smöret till palsternackorna. Tillsätt lite av mjölkblandningen åt gången och mixa med stavmixer för att palsternackan ska få en bra, krämig konsistens. Smaka av med timjan, salt och peppar och tillsätt till sist olivolja, och om du vill, lite persilja.