Go Back
+ servings
Palsternacksmos utan potatis

Receptet - Så gör du:

Palsternacksmos (utan potatis)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
När du tröttnat på potatismos, testa då detta ljuvliga palsternacksmos! Jag gör mitt palsternacksmos utan någon potatis och tycker det är det bästa sättet. Ersätter potatismos som tillbehör i rätter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g palsternacka, skalad och skivad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 60 g smör
  • olivolja
  • persilja till garnering (valfritt)

Instruktioner

  • Lägg den skalade och skivade palsternackan i en kastrull, krydda med en nypa salt och tillsätt mjölk. Sätt sedan på medelvärme och låt sjuda. Koka tills palsternackan är mjuk, en kniv ska lätt gå igenom utan motstånd, cirka 12 till 15 minuter.
  • Lyft ur palsternackorna och placera i en ren skål eller bunke, och tillsätt smöret till palsternackorna. Tillsätt lite av mjölkblandningen åt gången och mixa med stavmixer för att palsternackan ska få en bra, krämig konsistens. Smaka av med timjan, salt och peppar och tillsätt till sist olivolja, och om du vill, lite persilja.
  • Färdigt! Njut av ditt goda palsternacksmos!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Palsternacksmos, Palsternacksmos (utan potatis)