Go Back
+ servings
Kreolsk gryta med kyckling

Receptet - Så gör du:

Kreolsk gryta med kyckling

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g kycklingfilé
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor, strimlade
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • färsk gräslök till garnering (frivilligt)
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  • Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Skär kycklingen i bitar.
  • I en panna, fräs kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar efter smak.
  • Ta ut kycklingen ur pannan, och fräs den hackade löken bara så den blir genomskinlig.
  • Tillsätt nu paprika till pannan såväl som kycklingen på nytt och hetta upp.
  • Tillsätt vatten, grädde, soja och kycklingfond och låt sjuda upp. Smaka av med salt, oregano, timjan.
  • Låt puttra någon minut och vänd ner riset och rör om.
  • Servera din kreolska gryta med kyckling, gärna med lite färsk gräslök som garnering!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Kreolsk gryta med kyckling