Go Back
+ servings
Torkade hallon i ugn

Receptet - Så gör du:

Torkade hallon i ugn

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa torkade hallon i ugn är perfekta för bakning, granola, havregrynsgröt, egengjord nötmix och flingor. Du kan också mala dem till ett pulver att använda när du vill ha riktig hallonsmak och röd färg i bakning!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 timmar 45 minuter
Totalt 6 timmar
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 300 g färska hallon

Instruktioner

  • Tvätta och låt hallonens yta torka.
  • Sätt ugnen på 65°C.
  • Lägg hallonen på en bakplåtspappersklädd plåt i ett enda lager.
  • Grädda i mitten av ugnen tills att hallonen nått önskad torrhet. 6 timmar ger att de fortfarande är något mjuka och smidiga. Cirka 8 timmar är för helt torkade hallon. Håll koll på bären mot slutet av gräddningstiden för att testa om de är klara.
  • Färdigt! Njut av dina torkade hallon!
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkade hallon i ugn