Go Back
+ servings
Torkade blåbär i ugn

Receptet - Så gör du:

Torkade blåbär i ugn

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkade blåbär är ett utmärkt mellanmål, och det är enkelt att göra i ugnen. De är hälsosamma och mångsidiga och fungerar som den läckra blåbärsversionen av russin.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 10 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 7,5 dl färska blåbär (ca 300 g)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 110 °C.
  • Fördela färska blåbär över en bakplåtsklädd plåt i ett enda lager.
  • Grädda blåbären i ugnen tills de är torra men fortfarande lite fylliga. Du letar efter en russinliknande konsistens, bara något mjukare. Det tar vanligtvis mellan 2-5 timmar för blåbär, beroende på storleken på dina bär. Håll blåbären under uppsikt och ta ut när de är färdiga.
  • Ta ut ur ugnen. Låt dem svalna innan de serveras i rumstemperatur.
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torka blåbär, Torka blåbär i ugn, Torkade blåbär i ugn, Ugnstorkade blåbär