Torkade blåbär är ett utmärkt mellanmål, och det är enkelt att göra i ugnen. De är hälsosamma och mångsidiga och fungerar som den läckra blåbärsversionen av russin.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 3 timmart
Totalt 3 timmart10 minuterminuter
Portioner 1plåt
Ingredienser
7,5dlfärska blåbär (ca 300 g)
Instruktioner
Sätt ugnen på 110 °C.
Fördela färska blåbär över en bakplåtsklädd plåt i ett enda lager.
Grädda blåbären i ugnen tills de är torra men fortfarande lite fylliga. Du letar efter en russinliknande konsistens, bara något mjukare. Det tar vanligtvis mellan 2-5 timmar för blåbär, beroende på storleken på dina bär. Håll blåbären under uppsikt och ta ut när de är färdiga.
Ta ut ur ugnen. Låt dem svalna innan de serveras i rumstemperatur.
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torka blåbär, Torka blåbär i ugn, Torkade blåbär i ugn, Ugnstorkade blåbär