Go Back
+ servings
Glaserade morötter

Receptet - Så gör du:

Glaserade morötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är de bästa glaserade morötterna jag någonsin ätit, med härlig honungslasyr. Ett väldigt gott, enkelt och vackert sätt att servera morötter på!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 15 st morötter, skalade och halverade på längden
  • 60 g smör
  • 2 msk honung
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk vitlökspulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan för garnering (valfritt)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200ºC. Smält smör i en kastrull på låg värme. Rör ner honung, rosmarin och vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg morötter på en stor bakplåt. Häll över glasyren och rör tills den är täckt.
  • Rosta tills den är karamelliserad och glaserad, 35 till 40 minuter.
  • Garnera med timjan (eller oregano), om så önskas, innan servering.
  • Färdigt! Njut av dina glaserade morötter!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Glaserade morötter