Gör dessa klassiska uppåkrakakor från sju sorters kakor. Så fina, spröda och goda, med fint inslag av mandel! De är tidlösa svenska klassiker som alltid uppskattas!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 25kakor
Ingredienser
110gsmör
0,5dlströsocker
1,5dlvetemjöl
0,75dlpotatismjöl
Pensling
1stägg
1msksötmandel
2mskpärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda smör och strösocker. Tillsätt sedan vetemjöl och potatismjöl så det blandas in.
Kavla ut degen på en plan yta 2-3 mm tjockt. Ta ut kakor med ett runt mått ca 6 cm i diameter, och vik kakorna, inte helt perfekt på mitten (se receptbilden).
Pensla kakorna med ett vispat ägg, vänd sedan i hackad sötmandel och pärlsocker.
Grädda kakorna gyllene på en bakplåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen på 200°C, cirka 10 min.