Go Back
+ servings
Jamaican jerk

Receptet - Så gör du:

Jamaican jerk (krydda)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hemmagjorda jamaican jerk ger alla de underbara jamaikanska smakerna när du lagar mat med dessa kryddor. Denna kryddmix används traditionellt till kyckling, men den fungerar utmärkt till räkor och andra skaldjur. Mycket mångsidig!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 1 minute
Totalt 3 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan (eller använd 1 tsk mald färsk timjan)
  • 2 tsk strösocker (eller använd farinsocker)
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chili flakes
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald muskotnöt
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ¼ tsk malen spiskummin

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en skål.
  • Blanda alla ingredienser genom att vispa eller röra om.
  • Förvara i en lufttät behållare och använd efter behov! Kryddan är mångsidig och passar bra till kött, fisk, skaldjur, tofu, grönsaker, för att bara nämna några alternativ!
Måltid Tilltugg
Kök Jamaikanskt, Svenskt
Nyckelord Jamaican jerk (krydda), Jamaican jerk kryddmix