Go Back
+ servings
Hackebiff

Receptet - Så gör du:

Hackebiff

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 650 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 3,5 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Brunsås

  • skyn som blir kvar i pannan
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar efter smak
  • vetemjöl

Instruktioner

  • Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
  • Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
  • Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
  • Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
  • Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen. 
  • Färdigt! Njut av din hackebiff!
Måltid Huvudrätt
Kök Danskt, Svenskt
Nyckelord Hackebiff