Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
650gblandfärs
1stägg
1stgul lök
3,5mskgrädde
1tskdijonsenap
1nypasalt
2krmnymalen svartpeppar
Brunsås
skyn som blir kvar i pannan
4dlvatten
1stköttbuljongtärning
2tsksoja
svartpeppar efter smak
vetemjöl
Instruktioner
Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen.