En riktigt god stekt ungnötslever med gul lök som tillbehör, som smakar riktigt gott tillsammans med ris eller potatis.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
900gungnötslever
1tskvitlökspulver
1tskgrillkrydda
salt
malen svartpeppar
1dlvetemjöl
50gsmör eller 4 msk olivolja
2stgula lökar
Instruktioner
Skiva upp och krydda ungnötslevern på båda sidorna med grillkrydda, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Vänd leverskivorna i vetemjöl på en tallrik och se till att täcka båda sidorna helt.
Värm nu olivoljan eller smöret i en stor stekpanna, lägg sedan försiktigt varje leverskiva i pannan.
Bryn på båda sidor, ta sedan bort från stekpannan till en stor tallrik, behöver inte vara helt genomstekt när den tas bort från stekpannan, bara brynt på båda sidor. Upprepa tills all lever har fått färg.
Skiva lök efter önskemål och tillsätt ytterligare olivolja om det behövs så att löken kan fräsas. Fräs i pannan i cirka 5 minuter. Rör om i stekpannan för att förhindra att den bränns.
Lägg nu i de brynta bitarna av ungnötslever ovanpå löken i pannan. Täck över med ett lock, tillsätt cirka 0,5 dl vatten, sänk värmen till låg och låt löken fortsätta koka och levern ångas i cirka 7 eller 8 minuter eller efter önskemål.
Ta bort från stekpannan, servera och toppa ungnötslevern med den grillade löken och servera sedan gärna med ris eller potatismos efter önskemål!