Go Back
+ servings
Spetskålssallad

Receptet - Så gör du:

Spetskålssallad

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härlig spetskålssallad på spetskål med sin härligt friska smak. En riktigt god sallad som är mycket mångsidig och som smakar riktigt gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • ½ st spetskål (eller en hel liten)
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla spetskålen. Strimla den röda paprikan. Hacka myntan och hasselnötterna.
  • Tillsätt alla våta ingredienser till en liten skål och rör om för att göra en dressing.
  • Blanda spetskål, paprika och hasselnötter med dressingen.
  • Njut av din spetskålssallad!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Spetskålssallad