Denna skinkstek i stekpåse är saftig, mör och läcker. Så enkel att den går att göra när som helst på året, eller kanske till speciella tillfällen som påsk och jul!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1,5kgskinkstek (ungefärlig vikt)
3stgula lökar
2stmorötter
3mskrapsolja
1,5mskkinesisk soja
salt
vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Grovhacka lök och morötter.
Pensla skinksteken med en blandning av olja, soja, salt och peppar.
Lägg ner i stekpåsen tillsammans med lök och morötter. Försegla enligt anvisningar. Placera påsen i en ugnsform. Klipp ett hål på ovansidan av stekpåsen så luften kan komma ut.
Tillaga på 200°C i nedre tredjedelen av ugnen i cirka 1-1,5 timme (en köttermometer ska visa innertemperaturen 75-77°C). Koka gärna potatis till under tiden.
Ta ut ur ugnen och ta ut skinksteken ur påsen. Tillsätt gärna skyn i påsen till en kastrull för att göra en god sås. Tillsätt 2-3 dl grädde till kastrullen och koka upp, red sedan med någon matsked vetemjöl tills att konsistensen blivit bra.
Skär upp skinksteken i skivor och servera med dina tillbehör!