Go Back
+ servings
Lammstek i stekpåse

Receptet - Så gör du:

Lammstek i stekpåse

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,5 kg benfri lammstek (ungefärlig vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
  • Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
  • Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
  • Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
  • Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lammstek i stekpåse