Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet15 minuterminuter
Totalt 1 timmet30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1,5kgbenfri lammstek (ungefärlig vikt)
1dlolivolja
1krmtorkad timjan
1kvistrosmarin
2stkrossade vitlöksklyftor
1stcitron
2tsksalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!