Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Älgstek i stekpåse

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härlig älgstek i stekpåse med detta enkla recept. Resultatet blir en otroligt saftig älgstek som exempelvis passar perfekt som söndagsstek.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,2 kg älgstek (ungefärlig vikt)
  • 125 g smör
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stjälkselleri
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Grovhacka morötter, lökar, och selleri.
  • Skölj av älgstekarna, men låt ligga kvar i nätet om de är i nät. Torka av.
  • Gnid in köttet med generöst med nymalen svartpeppar.
  • Lägg ned grova bitar av lök, morot, selleri och smöret i stekpåsen tillsammans med älgsteken kvar i nätet. Det kan tyckas vara mycket smör, men älgstek är i grunden torrt, vilket gör mängden smör rimlig.
  • Rör om och blanda runt innehållet i stekpåsen. Klipp ett litet hål på ovansidan av stekpåsen så att ångan kan komma ut.
  • Lägg stekpåsen med älgsteken i en ugnsform eller ugnstålig panna och ugnsstek i mitten av ugnen i en timme. Förbered under tiden tillbehör.
  • Kontrollera älgstekens innertemperatur efter en timme med en kötttermometer, för att se om den nått 70-75°C innertemperatur. Köttermometern kan gå genom stekpåsen.
  • När älgsteken nått temperatur på 70-75°C, ta ut ur ugnen och klipp upp påsen. Ta ut älgsteken och sila gärna av skyn för att göra en gräddsås på den i en kastrull.
  • Njut av din älgstek i stekpåse med tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Älgstek i stekpåse
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!