Go Back
+ servings
Kalkon i stekpåse

Receptet - Så gör du:

Kalkon i stekpåse

4.8/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kalkon i stekpåse är otroligt enkelt och ger riktigt saftig, välsmakande kalkon! Detta är en favorit som man bara vill göra om och om igen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar 45 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 1 kalkon

Ingredienser
 

  • 1 st hel kalkon, tinad, ca 4,5-5 kg
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 msk färsk hackad timjan (eller 1,5 tsk torkad)
  • 5 msk färsk hackad persilja (eller 5 tsk torkad)
  • 5 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Låt kalkonen tina, om den inte redan är tinad.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda ihop oljan, krossade vitlöksklyftor, samt alla kryddor i en skål. Fördela blandningen över hela kalkonen och gnid in, även under skinnet på kalkonen där det är möjligt.
  • Placera din hela kalkon i en stekpåse som nu är kryddad i en stekpåse. Gör ett litet hål i stekpåsen på ovansidan så luften kan komma ut.
  • Placera kalkonen i mitten av ugnen och låt ugnsstekas i cirka 3 timmar, eller tills kalkonens innertemperatur är 70°C.
  • Ta ut ur ugnen.
  • För att göra gräddsås på skyn (valfritt men riktigt gott): ta skyn från kalkonen och tillsätt till en kastrull, tillsätt sedan 3 dl grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ned några matskedar vetemjöl tills du är nöjd med krämigheten. Servera till kalkonen!
  • Färdigt! Servera gärna med potatis och rostade rotfrukter.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kalkon i stekpåse