Go Back
+ servings
Rårörd jordgubbssaft

Receptet - Så gör du:

Rårörd jordgubbssaft

4.4/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av jordgubbars härliga smak med en härlig rårörd jordgubbssaft. Denna rårörda jordgubbssaft är en klassiker och du gör den enkelt med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

  • 1,5 l jordgubbar (motsvarar ca 750 g)
  • 3,5 dl vatten
  • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft

Instruktioner

  • Skölj av, rensa, och mosa jordgubbarna för hand eller med mixer. Häll sedan vattnet över jordgubbarna i en stor bunke. Täck över och ställ in i kylen i minst 24 timmar.
  • Ta ut ur kylen och låt blandningen rinna genom en silduk i ungefär 30 minuter.
  • Mät upp saften och tillsätt sockret (5,5 dl per liter avrunnen saft).
  • Rör om tills att allt socker har lösts upp.
  • Häll upp din rårörda jordgubbssaft på flaskor!
  • Färdigt! Njut så gott!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Rårörd jordgubbssaft