Go Back
+ servings
Broccoligratäng med skinka

Receptet - Så gör du:

Broccoligratäng med skinka

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 7,5 dl broccolibuketter (färska eller frysta)
  • 2,5 dl skinka
  • 2,5 dl riven ost
  • 5 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till smörjning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Lägg broccolibuketterna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
  • Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
  • Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuketterna.
  • Skär skinkan i tärningar och tillsätt den till broccolin.
  • Toppa med riven ost.
  • Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
  • Häll över övriga ingredienser i ugnsformen.
  • Grädda i den förvärmda ugnen vid 180°C i 30-40 minuter eller tills äggen är tillagade och osten smält.
  • Färdigt! Njut av din broccoligratäng med skinka!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Broccoligratäng med skinka