Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 45 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
7,5dlbroccolibuketter (färska eller frysta)
2,5dlskinka
2,5dlriven ost
5stägg
0,5dlmjölk
0,5tsksalt
0,5tsksvartpeppar
1msksmör till smörjning
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Lägg broccolibuketterna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuketterna.
Skär skinkan i tärningar och tillsätt den till broccolin.
Toppa med riven ost.
Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
Häll över övriga ingredienser i ugnsformen.
Grädda i den förvärmda ugnen vid 180°C i 30-40 minuter eller tills äggen är tillagade och osten smält.