Go Back
+ servings
Dragonvinäger

Receptet - Så gör du:

Dragonvinäger

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kan använda dragonvinäger (även kallat estragon) på samma sätt som du skulle använda vilken annan vit vinäger som helst. Det ger exempelvis en härlig smak till salladsdressingar, och det är den bästa vinägern att droppa på rostade grönsaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 16 portioner

Ingredienser
 

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl färsk dragon

Instruktioner

  • Koka upp vinägern i en liten kastrull.
  • Lägg dragonen i en ren burk eller flaska. Häll i vinägern och försegla burken eller flaskan.
  • Förvara på en sval, mörk plats i 2 veckor. Provsmaka efter ungefär en vecka för att se om dragonvinägern nått önskad smak i förtid.
  • När dragonvinägern smakar bra, sila ur bladen och häll upp vinägern i en burk eller flaska med lock.
  • Njut av din dragonvinäger!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Dragonvinäger, Estragon