Gör enkelt en ljuvligt god, saftig falsk anka på en skinkstek, som blir klar på 1,5 timme! Jag går även igenom hur man plommonstoppar den falska ankan om man vill. Rätten är helt perfekt för exempelvis en söndagsmåltid. Servera gärna med svartvinbärsgelé, en god brunsås och kokt potatis!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet20 minuterminuter
Totalt 1 timmet30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1kgskinkstek
plommon till plommonstoppning
salt
grillkrydda
kokt potatis till 4 personer
svartvinbärsgelé till serveringgröna ärtor till servering
Brunsås
2msksmör
3mskvetemjöl
4dlvatten
1mskoxfond
2mskvispgrädde
1msksoja
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Plommonstoppning (frivilligt): Skär ett snitt in genom skinksteken och fyll hålrummet med några plommon.
Gnid in skinkstekens yta med salt och grillkryddor och placera i en ugnsform.
Placera en termometer som tar skinkstekens mitttemperatur. Ugnsrosta genom att placera skinksteken i ugnsformen i mitten av ugnen, tills att den nått innertemperatur på 80°C, ca 1,5 timme.
Brunsåsen: Smält smöret i en liten kastrull på spisen och vispa ner vetemjöl under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka eventuellt av med svartpeppar.
Kokt potatis: sätt potatis på kokning till 4 personer.
Färdigt! Servera din falska anka med svartvinbärsgelé, brunsås och kokt potatis!