Dessa veganska majsbiffar är fyllda med smak och kan avnjutas som förrätt, tillbehör eller mellanmål.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
1dlvetemjöl
0,5dlmajsmjöl
½tskbakpulver
1tskvitlökspulver
1tsksalt
nymalen svartpeppar efter smak
1,25dlsojamjölk (eller annan icke-mejerimjölk)
2,5dlmajs, konserverad eller fryst
1,25dlröd paprika
2stsalladslökar, tunt skivade
vegetabilisk olja till stekning
Instruktioner
Förbered en plåt eller bricka klädd medhushållspapper och ställ åt sidan.
Till en stor skål, tillsätt mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, bakpulver, salt och peppar. Vispa om för att blanda väl.
Tillsätt mjölken och vispa tills det blandas. Smeten ska vara tjock, men om den ser torr ut, tillsätt några teskedar icke-mejerimjölk eller olja för att fukta.
Tillsätt majs, paprika och salladslök. Rör ihop för att kombinera.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. När den är varm, ringla vegetabilisk olja över botten av pannan.
Forma cirka 3 matskedar smet till en biff åt gången och ha ner i pannan. Tryck försiktigt ovanpå degbollen för att platta till den till en majsbiff. Upprepa tills pannan fylls, träng inte ihop biffarna, annars blir de inte knapriga.
Stek på majsbiffarna i 2-4 minuter eller tills de är gyllenbruna. Använd en spatel, kolla under den första majsbiffen du lade ner i pannan för att se om den är klar, vänd sedan och upprepa på andra sidan. Kontrollera resten och vänd allteftersom de är klara. Den andra sidan kommer sannolikt att tillagas snabbare så håll ett öga på den. Om pannan ryker, sänk värmen.
Lägg majsbiffarna på en hushållspappersklädd plåt för att absorbera överflödig olja. Upprepa metoden tills all smet är färdiglagad. Servera och njut!