Go Back
+ servings
Böcklinglåda

Receptet - Så gör du:

Böcklinglåda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Släng snabbt ihop denna goda böcklinglåda som smakar ljuvligt och är enkel att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 8 st hela böcklingar, rensade
  • 3 st hårdkokta ägg, upphackade
  • 1,5 dl finklippt färsk dill
  • 0,5 dl finklippt gräslök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk ströbröd
  • smör till ugnsformen

Instruktioner

  • Koka upp hårdkokta ägg om man inte redan har det, skölj av och hacka upp.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj en ugnsform och lägg ett lager sönderdelad böckling nederst, tillsammans med hackade ägg, klippt dill och gräslök.
  • Vispa upp vispgrädden i en skål.
  • Blanda den vispade vispgrädden med gräddfilen genom att röra om, och bred ut över innehållet i ugnsformen. Toppa med lite ströbröd.
  • Grädda i mitten av ugnen på 15 minuter 225°C.
  • Färdigt! Servera varm, kall, eller ljummen.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Böcklinglåda