Det här receptet på lyxigt potatismos är helt fantastiskt, och därför tänkte jag dela med mig av det idag! En lite annorlunda teknik men som ger det krämigaste, mest smakrika och goda, lyxiga potatismoset som jag har ätit.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
800gpotatis
50gfärskost
1dlgräddfil
1mskhackad gräslök
1tskörtsalt
1msksmör
vitpeppar efter smak
Instruktioner
Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
Koka på medelvärme tills potatisarna är mjuka. Häll av vattnet.
Sätt ugnen på 180°C.
Mosa potatisarna tills de är ett slätt mos (tillsätt inget ännu).
Rör ner färskost, gräddfil, gräslök, örtsalt och vitpeppar.
För över till en en smord bakform med lock.
Klicka över en matsked smör, täck över med lock och grädda på 180°C i 35-40 minuter eller tills de är genomvärmda.