Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
600grödtunga (ca 4 st filéer)
salt
peppar
valfritt: kokt potatis till 4 personer
valfritt: en härlig grönsallad
Vitvinssås (valfritt)
2stschalottenlökar
1stvitlöksklyfta
1dltorrt vitt vin
2sttärningar fiskbuljong
2dlvispgrädde
3msksmör
svartpeppar
cayennepeppar
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
Salta och peppra rödtungan.
Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!