Go Back
+ servings
Rödtunga i ugn

Receptet - Så gör du:

Rödtunga i ugn

4.8/5 baserat på 22 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g rödtunga (ca 4 st filéer)
  • salt
  • peppar
  • valfritt: kokt potatis till 4 personer
  • valfritt: en härlig grönsallad

Vitvinssås (valfritt)

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 st tärningar fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
  • Salta och peppra rödtungan.
  • Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
  • Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  • Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rödtunga i ugn