Go Back
+ servings
Godaste skagenröran

Receptet - Så gör du:

Godaste skagenröran

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är enligt mig den allra bästa och godaste skagenröran, och jag har testat många! Perfekt till toast skagen eller som komplement till fiskrätter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g skalade färska räkor
  • 1 skvätt citronsaft
  • valfritt men rekommenderat: 1 msk till 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk färsk finhackad dill (eller 2 tsk torkad dill)
  • lite vitpeppar

Instruktioner

  • Pressa försiktigt ut vätska ur räkorna så de blir så gott som helt torra.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. För en krämigare skagenröra, tillsätt lika delar creme fraiche och majonnäs efter smak!
  • Ställ in i kylen fram till servering.
  • Tips: toppa gärna med lite gräslök.
  • Servera och njut av den godaste skagenröran (enligt mig)!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste skagenröran