Go Back
+ servings
Äggröra i kastrull

Receptet - Så gör du:

Äggröra i kastrull

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härlig äggröra i kastrull med detta recept som innefattar två kastruller och som jag tycker ger riktigt fin äggröra! Min favoritmetod för att göra äggröra är i kastrull på detta sätt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 3 msk till 4 msk smör
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • 8 st ägg

Instruktioner

  • Plocka fram två stycken kastruller, en större och en lite mindre som får plats i den större.
  • Fyll på med vatten i den större kastrullen (denna kommer att agera som ett vattenbad).
  • Ställ den stora kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp.
  • Smält ett par matskedar smör i den mindre kastrullen på en annan spisplatta, tillsätt salt och peppar.
  • Tillsätt åtta ägg ner i smöret. Rör ihop med en spatel och placera den mindre kastrullen i det sjudande vattenbadet. Från och med nu ska det röras om konstant med spatel (inte vispas). Tanken är att hela äggröran långsamt ska värmas men inte stelna för tidigt.
  • När äggen börjar stelna utan att äggröran är för lös eller hunnit bli för grynig, lyft ur kastrullen ur vattenbadet blir äggröran för lös.
  • Färdigt! Detta är en konst och kan ta några gånger innan man får en känsla för tillagningstiden!
  • Servera och njut, gärna med lite hackad bladpersilja ovanpå!
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggröra i kastrull