Gör en härlig äggröra i kastrull med detta recept som innefattar två kastruller och som jag tycker ger riktigt fin äggröra! Min favoritmetod för att göra äggröra är i kastrull på detta sätt!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
3msktill 4 msk smör
1nypasalt
nymalen svartpeppar efter smak
8stägg
Instruktioner
Plocka fram två stycken kastruller, en större och en lite mindre som får plats i den större.
Fyll på med vatten i den större kastrullen (denna kommer att agera som ett vattenbad).
Ställ den stora kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp.
Smält ett par matskedar smör i den mindre kastrullen på en annan spisplatta, tillsätt salt och peppar.
Tillsätt åtta ägg ner i smöret. Rör ihop med en spatel och placera den mindre kastrullen i det sjudande vattenbadet. Från och med nu ska det röras om konstant med spatel (inte vispas). Tanken är att hela äggröran långsamt ska värmas men inte stelna för tidigt.
När äggen börjar stelna utan att äggröran är för lös eller hunnit bli för grynig, lyft ur kastrullen ur vattenbadet blir äggröran för lös.
Färdigt! Detta är en konst och kan ta några gånger innan man får en känsla för tillagningstiden!
Servera och njut, gärna med lite hackad bladpersilja ovanpå!