Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
600gtärnad potatis
½stpurjolök
1nävehackad persilja
150gtärnad rökt skinka (valfritt)
6stägg
2dlmjölk
1tsktorkad oregano
salt efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
olivolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Skala och sätt potatisen på kokning. När den är klar, låt rinna av och skölj med kallt vatten, samt skär upp i små tärningar.
Ansa, tvätta av och strimla purjolöken.
Fräs purjolöken i lite olivolja så den blir mjuk. Stek även den kokta potatisen lätt i några minuter.
I en skål, vispa ägg och mjölk. Tillsätt kryddning: oregano, salt, och nymalen svartpeppar.
I en ugnssäker stekpanna eller form, tillsätt olivolja och fördela/pensla längs ytan. Tillsätt sedan potatisbitarna, tärnad rökt skinka, en när hackad persilja och purjolöken jämnt i pannan/formen. Tillsätt sedan äggblandningen ovanpå och bred ut den jämnt.
Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
Färdigt! Njut av din bondomelett tillagad i ugn! Servera gärna med en härlig grönsallad.