Go Back
+ servings
Bondomelett i ugn

Receptet - Så gör du:

Bondomelett i ugn

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g tärnad potatis
  • ½ st purjolök
  • 1 näve hackad persilja
  • 150 g tärnad rökt skinka (valfritt)
  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skala och sätt potatisen på kokning. När den är klar, låt rinna av och skölj med kallt vatten, samt skär upp i små tärningar.
  • Ansa, tvätta av och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i lite olivolja så den blir mjuk. Stek även den kokta potatisen lätt i några minuter.
  • I en skål, vispa ägg och mjölk. Tillsätt kryddning: oregano, salt, och nymalen svartpeppar.
  • I en ugnssäker stekpanna eller form, tillsätt olivolja och fördela/pensla längs ytan. Tillsätt sedan potatisbitarna, tärnad rökt skinka, en när hackad persilja och purjolöken jämnt i pannan/formen. Tillsätt sedan äggblandningen ovanpå och bred ut den jämnt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Färdigt! Njut av din bondomelett tillagad i ugn! Servera gärna med en härlig grönsallad.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bondomelett i ugn