Detta recept på benfri kotlett i ugn kryddas enkelt och ugnsbakas till mör och saftig perfektion. En fantastisk måltid alla dagar i veckan! Lätt att förbereda och perfekt saftiga.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
4stbenfria fläskkotletter, cirka 2 cm tjocka
2mskfarinsocker
1tsknymalen svartpeppar
1tsksalt (om man hoppar över saltlaken)
½tsksenapspulver
½tskpaprikapulver
Saltlake (valfritt)
10dlvatten
0,5dlsalt
2mskfarinsocker
1tskpepparkorn
Instruktioner
Saltlake: Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och låt koka upp. När socker och salt är upplöst, ta bort från värmen och svalna helt. Häll den kylda saltlaken över fläskkotletter och ställ i kylen i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Ta sedan ut fläskkotletterna från saltlaken och torka av med en pappershandduk.
Värm ugnen till 200°C.
Om fläsket har fett på ena sidan, skär skåror i fettet.
Blanda ihop kryddorna och gnid in över fläskkotletterna.
Grädda i mitten av ugnen på en plåt klädd i bakplåtspapper på 200°C i 18-20 minuter.
Ta ur ugnen och låt kotletterna vila i rumstemperatur i 5 minuter innan servering.
Njut av dina benfria kotletter tillagade i ugn med valfria tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Benfri kotlett i ugn, Benfria kotletter i ugn