Go Back
+ servings
Benfri kotlett i ugn

Receptet - Så gör du:

Benfri kotlett i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på benfri kotlett i ugn kryddas enkelt och ugnsbakas till mör och saftig perfektion. En fantastisk måltid alla dagar i veckan! Lätt att förbereda och perfekt saftiga.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st benfria fläskkotletter, cirka 2 cm tjocka
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt (om man hoppar över saltlaken)
  • ½ tsk senapspulver
  • ½ tsk paprikapulver

Saltlake (valfritt)

  • 10 dl vatten
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk pepparkorn

Instruktioner

  • Saltlake: Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och låt koka upp. När socker och salt är upplöst, ta bort från värmen och svalna helt. Häll den kylda saltlaken över fläskkotletter och ställ i kylen i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Ta sedan ut fläskkotletterna från saltlaken och torka av med en pappershandduk.
  • Värm ugnen till 200°C.
  • Om fläsket har fett på ena sidan, skär skåror i fettet.
  • Blanda ihop kryddorna och gnid in över fläskkotletterna.
  • Grädda i mitten av ugnen på en plåt klädd i bakplåtspapper på 200°C i 18-20 minuter.
  • Ta ur ugnen och låt kotletterna vila i rumstemperatur i 5 minuter innan servering.
  • Njut av dina benfria kotletter tillagade i ugn med valfria tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Benfri kotlett i ugn, Benfria kotletter i ugn