Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Diabeteskakor med havregryn
4.4
/5 baserat på
5
betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagning
20
minuter
minuter
Totalt
30
minuter
minuter
Portioner
24
kakor
Ingredienser
▢
2,5
dl
vetemjöl
▢
1,5
tsk
bakpulver
▢
125
g
smör, rumstempererat
▢
2,5
msk
granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
▢
2
msk
mjölk
▢
3,5
dl
havregryn
▢
1
st
ägg
▢
¼
tsk
kanel
▢
½
tsk
vaniljextrakt
▢
valfritt: 1 dl mörka russin
Instruktioner
▢
Sätt ugnen på 160°C.
▢
Blanda vetemjölet med kanelen och bakpulvret.
▢
Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
▢
Rör ner havregryn och valfritt: russin.
▢
På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
▢
Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
▢
Färdigt! Njut av dina kakor!
Måltid
Efterrätt
Kök
Svenskt
Nyckelord
Diabeteskakor med havregryn
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!