Go Back
+ servings
Diabeteskakor med havregryn

Receptet - Så gör du:

Diabeteskakor med havregryn

4.4/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 24 kakor

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 msk granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
  • 2 msk mjölk
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 1 dl mörka russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Blanda vetemjölet med kanelen och bakpulvret.
  • Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
  • Rör ner havregryn och valfritt: russin.
  • På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
  • Färdigt! Njut av dina kakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Diabeteskakor med havregryn