Go Back
+ servings
Hel ryggbiff sous vide

Receptet - Så gör du:

Hel ryggbiff sous vide

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Hel ryggbiff sous vide är ett enkelt recept utan risk att misslyckas. Sous vide gör ryggbiffen supermör och saftig, fullpackad med smak! Sous vide tillagar ryggbiffen till din önskade temperatur med exakthet och jämnt! Det är det mest pålitliga sättet att få den perfekta biffen varje gång! Servera gärna hel ryggbiff sous vide med potatis och grönsaker för en komplett måltid.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 5 minuter
Portioner 2 portioner

Utrustning

rekommenderas: vakuumförpackare och vakuumpåsar
annars: förseglingsbar plastpåse (eller ziplock-påse) som tål temperaturerna
sous-vide-maskin / (eller sous vide-cirkulator och en stor gryta)

Ingredienser
 

  • 1 st hel ryggbiff (ca 500 g, ca 2,5 cm tjock)
  • 1/2 tsk grovsalt eller efter smak
  • 1/2 tsk svartpeppar eller efter smak
  • 1 msk olivolja
  • 2 st klyftor vitlök (pressade)
  • färska örter som timjan eller rosmarin, valfritt

Instruktioner

  • Förvärm sous vide-vattenbadet: Tillsätt vatten i sous vide-behållaren eller en stor gryta, ställ temperaturen på (57 ° C) för medium rare. Om du vill laga köttet mer eller mindre, se anteckningen precis under receptet för temperaturerna*. (Det är bäst att placera sous vide-behållaren på en skärbräda eller platta för att förhindra att den bränner ytan.)
  • Krydda ryggbiffen: Gnid biffen med 1/2 msk olja på alla sidor.
  • Krydda båda sidorna med salt, peppar, pressad vitlök och valfria örter.
  • Dags för sous vide: Lägg den kryddade ryggbiffen i en sous vide-påse eller en ziplockpåse.
  • Vakuumförpacka ryggbiffen om du har en vakuumpåse, och placera den långsamt i vattenbadet. Har du en vanlig förslutbar plastpåse, stäng den inte förrän hela påsen förutom biten där du stänger är i vatten, och stäng då påsen.
  • Lämna påsen i vattenbadet och se till att den är helt nedsänkt.
  • Låt köttet vara i vattnet i 1 timme för en 2,5 cm tjock ryggbiff. (Det tar 1,5 timmar för 4 cm och 2 timmar för 5 cm.)
  • Stek biffen: När timern går av, avlägsna påsen från vattenbadet och överför den till kylskåpet eller ett isbad. Låt svalna i cirka 10 minuter.
  • Ta bort biffen från påsen och torka av fukten med pappershanddukar. (Det är mycket viktigt att torka ytan helt , annars kommer det att störa stekningen i nästa steg.)
  • Krydda med mer salt och peppar om det behövs.
  • Ställ stekpannan på medelhög värme. Tillsätt olivolja. När den är varm lägger du till biffen och steker ca 1 minut per sida. (Du kan också snabbsteka biffen på grillen.)
  • Skiva tvärs över köttfibrernas riktning och servera exempelvis med potatis och grönsaker.

Anteckningar

Rare 54°C
Medium Rare 57°C
Medium 63°C
Medium-well 68°C
Välstekt 73°C
Temperaturen på vattnet beroende på hur vältillagad du vill ha din ryggbiff
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt
Nyckelord hel ryggbiff sous vide