En snabb, enkel och ljuvligt god tacogratäng med pasta som är perfekt till en god tacomiddag, men även riktigt god som lunch och matlåda!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500g(ca 1 paket) pasta penne
400gköttfärs eller vegofärs
1stgul lök, finhackad
1stvitlöksklyfta
400g(1 burk) krossade tomater
2msktomatpuré
1påsetacokrydda
2,5dlvatten
Topping
2dlcreme fraiche
2,5dlriven ost
Instruktioner
Sätt pastan på kokning enligt paketets anvisningar.
Fräs den hackade gula löken i en panna med lite olja tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt färsen och fräs vidare tills färsen inte längre är rosa någonstans.
Pressa i vitlöksklyftor och blanda tacokryddad med vattnet i ett glas och vänd ner i pannan. Rör om.
Tillsätt krossade tomater, och tomatpuré och rör om. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter. När pastan kokat färdigt, lägg den i en ugnsform. Sätt även ugnen på 210°C.
Tillsätt köttfärsblandningen i pannan till pastan i ugnsformen och blanda lite fint. Toppa med creme fraiche och sedan riven ost.
Grädda tacogratängen i mitten av ugnen på 210°C i cirka 15-18 min. Förbered gärna under tiden valfria tacotillbehör såsom tacosås, tacoships, hackade tomater och/eller majs.
Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera. Smaklig måltid!