Go Back
+ servings
Sellerisalt

Receptet - Så gör du:

Sellerisalt

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl löst packade selleriblad
  • 0,5 dl salt

Instruktioner

  • Finhacka selleribladen.
  • Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
  • Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
  • Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.
  • Njut av ditt sellerisalt!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Sellerisalt