Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 12portioner
Ingredienser
1dllöst packade selleriblad
0,5dlsalt
Instruktioner
Finhacka selleribladen.
Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.