Go Back
+ servings
Godaste sockerkakan

Receptet - Så gör du:

Godaste sockerkakan

4.5/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig den godaste sockerkakan, och kan göras i en rund form eller i en rektangulär form. Härligt saftig och riktigt härlig till fikat eller mellanmålet, och väldigt snabb och enkel att baka, med enkla ingredienser! Så här gör du!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 sockerkaka

Ingredienser
 

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med en elvisp.
  • Tillsätt äggen under vispning, ett i taget.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet.
  • Smöra och bröa en rund eller rektangulär form och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på på 180°C i 35-40 minuter, tills att sockerkakan är genomgräddad.
  • Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av den (enligt mig) godaste sockerkakan!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste sockerkakan