Detta är för mig den godaste sockerkakan, och kan göras i en rund form eller i en rektangulär form. Härligt saftig och riktigt härlig till fikat eller mellanmålet, och väldigt snabb och enkel att baka, med enkla ingredienser! Så här gör du!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 50 minuterminuter
Portioner 1sockerkaka
Ingredienser
150gsmör, rumstempererat
2dlströsocker
2stägg
2tskvaniljsocker
3dlvetemjöl
1tskbakpulver
0,5dlvatten
Instruktioner
Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.
Sätt ugnen på 180°C.
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med en elvisp.
Tillsätt äggen under vispning, ett i taget.
I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet.
Smöra och bröa en rund eller rektangulär form och tillsätt smeten.
Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på på 180°C i 35-40 minuter, tills att sockerkakan är genomgräddad.
Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av den (enligt mig) godaste sockerkakan!