Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 12muffins
Ingredienser
125gsmör, rumstempererat
2dlströsocker
2stägg
1,5dlgrekisk yoghurt
0,5dlmjölk
3dlvetemjöl
0,5dlkakao
1tskbakpulver
1stliten nypa salt
1tskvaniljsocker
150ghackad mörk choklad
Instruktioner
Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.