Go Back
+ servings
Klassiska chokladmuffins

Receptet - Så gör du:

Klassiska chokladmuffins

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hackad mörk choklad

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
  • Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Klassiska chokladmuffins