Go Back
+ servings
Scampi indienne

Receptet - Så gör du:

Scampi indienne

4.7/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Scampi indienne är ett mycket gott recept att servera som antingen huvudrätt eller förrätt, med exempelvis ris eller polenta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g skalade räkor
  • 2 st schalottenlökar, finhackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • lite olja
  • 3 msk smör
  • 4 portioner ris

Instruktioner

  • Sätt ris på kokning enligt risets anvisningar.
  • I en panna, fräs schalottenlöken och den röda paprikan i smör, tillsammans med paprikapulver, och curry.
  • Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, dijonsenap, och hackade vitlöksklyftor. Lite chili skadar inte. Låt puttra i 3-5 minuter.
  • Tillsätt räkorna, låt puttra på en stund tills allt är varmt.
  • Färdigt! Toppa gärna med lite persilja. Njut av din scampi indienne med ris!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Scampi indienne