Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 50 minuterminuter
Portioner 1sockerkaka
Ingredienser
3stägg
3dlströsocker
3,5dlvetemjöl
1,5dlmjölk (eller vatten)
3tskvaniljsocker
2tskbakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och tillsätt sedan ner i äggsmeten. Rör om.
Värm mjölken varm (men inte kokande) i en kastrull på spisen, tillsätt sedan ner i smeten.
Smörj en brödform (och bröa gärna) en form och tillsätt smeten.
Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 180°C i ca 38-40 min.
Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din sockerkaka utan smör!