Go Back
+ servings
Sockerkaka utan smör

Receptet - Så gör du:

Sockerkaka utan smör

4.8/5 baserat på 39 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 sockerkaka

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk (eller vatten)
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och tillsätt sedan ner i äggsmeten. Rör om.
  • Värm mjölken varm (men inte kokande) i en kastrull på spisen, tillsätt sedan ner i smeten.
  • Smörj en brödform (och bröa gärna) en form och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 180°C i ca 38-40 min.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din sockerkaka utan smör!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerkaka utan smör