Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1mskolivolja
1stgul lök, tärnad
450gnötfärs
2,5mskchilipulver
2mskmald spiskummin
2mskströsocker
2msktomatpuré
1mskvitlökspulver
1,5tsksalt
½tskmald svartpeppar
¼tskmald cayennepeppar, valfritt
4dlvatten + 1 st nötbuljongtärning
400g(1 burk) tärnade tomater
400gröda kidneybönor, avrunna och sköljda
225gtomatsås
Instruktioner
Stek finhackad gul lök i olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Fräs i 5 minuter, rör om då och då.
Tillsätt köttfärsen i grytan. Bryt isär med en träslev. Fräs i 6-7 minuter, tills nötköttet är brynt, rör om då och då.
Tillsätt chilipulver, spiskummin, socker, tomatpuré, vitlökspulver, salt, peppar och valfri cayennepeppar. Rör om tills det är väl blandat.
Tillsätt vatten och buljongtärningen, tärnade tomater (med saften), avrunna bönor och tomatsås. Blanda väl.
Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen (låg till medel-låg) för att försiktigt låta chilin sjuda utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då.
Ta bort grytan från värmen. Låt chilin vila i 5-10 minuter innan servering.