Go Back
+ servings
Världens bästa chili

Receptet - Så gör du:

Världens bästa chili

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, tärnad
  • 450 g nötfärs
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ¼ tsk mald cayennepeppar, valfritt
  • 4 dl vatten + 1 st nötbuljongtärning
  • 400 g (1 burk) tärnade tomater
  • 400 g röda kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 225 g tomatsås

Instruktioner

  • Stek finhackad gul lök i olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Fräs i 5 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt köttfärsen i grytan. Bryt isär med en träslev. Fräs i 6-7 minuter, tills nötköttet är brynt, rör om då och då.
  • Tillsätt chilipulver, spiskummin, socker, tomatpuré, vitlökspulver, salt, peppar och valfri cayennepeppar. Rör om tills det är väl blandat.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningen, tärnade tomater (med saften), avrunna bönor och tomatsås. Blanda väl.
  • Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen (låg till medel-låg) för att försiktigt låta chilin sjuda utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  • Ta bort grytan från värmen. Låt chilin vila i 5-10 minuter innan servering.
  • Serveras gärna med en klick creme fraiche!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Världens bästa chili