Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 1bröd
Ingredienser
2,5dlnaturlig kvarg
3stägg
2,5dlmandelmjöl
2mskkokosmjöl
3mskpsylliumskal (1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
3mskchiafrön
½mskbakpulver
½tsksalt
Instruktioner
Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!