Go Back
+ servings
Lågkaloribröd

Receptet - Så gör du:

Lågkaloribröd

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 bröd

Ingredienser
 

  • 2,5 dl naturlig kvarg
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 msk psylliumskal (1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
  • 3 msk chiafrön
  • ½ msk bakpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
  • I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
  • Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
  • Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
  • Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Lågkalori-bröd, Lågkaloribröd