Go Back
+ servings
Godaste vitkålssalladen

Receptet - Så gör du:

Godaste vitkålssalladen

4.6/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig den godaste vitkålssalladen, som är riktigt snabb, enkel, och smidig att laga. Perfekt som tillbehör till de flesta rätterna.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg strimlad vitkål
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 2 tsk timjan
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skär kålhuvudet i fjärdedelar och ta bort den hårdare midden. Tvätta av kålen och strimla den sedan.
  • Lägg den strimlade kålen i en skål och blanda med saltet.
  • Ställ åt sidan i 30 minuter.
  • Pressa den strimlade kålen så den släpper överflödigt vatten, antingen med händerna eller en köksduk. Avlägsna vattnet som släpps av kålen.
  • Tillsätt timjan. Knäck lite färsk peppar över salladen.
  • Vispa ihop olja, vinäger och citronsaft. Blanda salladen med dressingen.
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste vitkålssalladen