Go Back
+ servings
Världens godaste äppelpaj

Receptet - Så gör du:

Världens godaste äppelpaj

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en läcker och enkel paj som för mig är världens godaste äppelpaj, och som alla efterfrågar om och om igen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 6 st äpplen (gärna Granny Smith)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk sirap
  • 1 msk kanel

Smultopping

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör, rumstempererat

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplena, eller skär äpplet i mindre tärningar.
  • Lägg äpplena i en rund pajform. Strö över strösocker och kanel och blanda. Ringla sedan över sirapen.
  • Skär smöret till små tärningar och nyp ihop ingredienserna till smultoppingen. Fördela ut smultoppingen över äppelbitarna.
  • Grädda nederst i ugnen i 20-25 minuter på 200°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av världens godaste äppelpaj (enligt mig)! Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste äppelpaj