Kirskål hittas i nästan varje trädgård, och kan användas till att göra en lättlagad men likväl ljuvlig grön pesto! Den enda skillnaden jämfört med en klassisk italiensk pesto och denna kirskålspesto är att den här kommer direkt från din trädgård!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
50gfärsk kirskålmotsvarar ungefär 5 nävar
50gsolrosfrön
1dlolivolja
2tsksirap
salt och peppar
Instruktioner
Rosta solrosfröna i en stekpanna utan olja. Så fort de avger en lite rostad doft och är bruna så är de klara.
Rengör din kirskål och grovhacka den medan solrosfröna rostas.
Ha ner kirskålen i en mixer , tillsammans med olivoljan och salt och peppar
Tillsätt solrosfröna lite åt gången, tills allt har hafts ned.
Färdigt! Servera direkt eller ha i en glasburk som är lufttät!