Go Back
+ servings
kirskålspesto banner

Receptet - Så gör du:

Klassisk kirskålspesto

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kirskål hittas i nästan varje trädgård, och kan användas till att göra en lättlagad men likväl ljuvlig grön pesto! Den enda skillnaden jämfört med en klassisk italiensk pesto och denna kirskålspesto är att den här kommer direkt från din trädgård!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g färsk kirskål motsvarar ungefär 5 nävar
  • 50 g solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk sirap
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Rosta solrosfröna i en stekpanna utan olja. Så fort de avger en lite rostad doft och är bruna så är de klara.
  • Rengör din kirskål och grovhacka den medan solrosfröna rostas.
  • Ha ner kirskålen i en mixer , tillsammans med olivoljan och salt och peppar
  • Tillsätt solrosfröna lite åt gången, tills allt har hafts ned.
  • Färdigt! Servera direkt eller ha i en glasburk som är lufttät!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord kirskålspesto

Näringsinnehåll

Kalorier: 352kcal