Denna glutenfria rabarberpaj med en härlig glutenfri smulning är full av friska rabarbersmaker, vilket skapar en härligt söt paj! Denna glutenfria rabarberpaj är enkel, snabb, och ljuvligt god.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 35 minuterminuter
Totalt 50 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
Fyllningen
500grabarber, skuren i 3-4 cm längder
saften av 1 apelsin
1mskpotatismjöl (valfritt)
1,25dl(120 g) strösocker
Smulningen
2dlröd mjölmix
125gosaltat smör, rumstempererat
3dlhavregryn
1dlfarinsocker
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C. Blanda ihop rabarber, apelsinsaft och strösocker i en ugnsfast form. Om du vill så kan du också blanda i 1 msk potatismjöl med rabarbern för lite tjockare konsistens.
Lägg mjölet och smöret i en stor skål och gnid ihop med fingertopparna tills det blir smuligt. Rör ner farinsocker och havregryn och blanda ihop.
Bred ut smulningen över rabarbern, se till att den täcks. Tryck lätt ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, tills rabarberpajen är gyllenbrun uppepå.
Njut av din glutenfria rabarberpaj, gärna med vaniljglass eller vaniljsås!