Go Back
+ servings

Receptet - Så gör du:

Glutenfri rabarberpaj

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna glutenfria rabarberpaj med en härlig glutenfri smulning är full av friska rabarbersmaker, vilket skapar en härligt söt paj! Denna glutenfria rabarberpaj är enkel, snabb, och ljuvligt god.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Fyllningen

  • 500 g rabarber, skuren i 3-4 cm längder
  • saften av 1 apelsin
  • 1 msk potatismjöl (valfritt)
  • 1,25 dl (120 g) strösocker

Smulningen

  • 2 dl röd mjölmix
  • 125 g osaltat smör, rumstempererat
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Blanda ihop rabarber, apelsinsaft och strösocker i en ugnsfast form. Om du vill så kan du också blanda i 1 msk potatismjöl med rabarbern för lite tjockare konsistens. 
  • Lägg mjölet och smöret i en stor skål och gnid ihop med fingertopparna tills det blir smuligt. Rör ner farinsocker och havregryn och blanda ihop.
  • Bred ut smulningen över rabarbern, se till att den täcks. Tryck lätt ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, tills rabarberpajen är gyllenbrun uppepå.
  • Njut av din glutenfria rabarberpaj, gärna med vaniljglass eller vaniljsås!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord glutenfri rabarberpaj