Go Back
+ servings
Fräsch sallad

Receptet - Så gör du:

Fräsch sallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Letar du efter en supergod fräsch sallad som tillbehör till alla dina måltider? Då vill jag rekommendera min nya favorit: denna otroligt goda, fräscha sallad med en ljuvlig hemmagjord italiensk dressing!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 180 g romansallad (ca 1 huvud)
  • 200 g salladsmix (ca 1 påse)
  • 500 g bladsallad
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st gurka
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,5 dl riven parmesan till servering

Den fräscha italienska salladsdressingen

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung eller strösocker
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk av vardera: torkad oregano, torkad timjan och torkad basilika
  • ¼ tsk salt
  • 6 msk olivolja

Instruktioner

  • Blanda ihop salladsdressingen.
  • Hacka salladen och skiva rödlöken tunt. Skala och hacka gurkan. Dela tomater och oliver på mitten.
  • Blanda ihop alla ingredienser till salladen, inklusive dressingen. Om du gör salladen i förväg, kyl komponenterna separat; låt dressingen nå rumstemperatur innan servering.
  • Njut av din fräscha sallad!
Måltid Sallad
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Fräsch sallad