Go Back
+ servings
Fläskfilégryta med chorizo

Receptet - Så gör du:

Fläskfilégryta med chorizo

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna härliga fläskfilégryta med chorizo är helt perfekt på matbordet tillsammans med kokt potatis, ugnspotatis, eller potatismos, och gärna en sallad.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g fläskfilé
  • 3 st chorizokorvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör eller olja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • maizena

Instruktioner

  • Skär fläskfilén i skivor eller strimlor. Skär korven i bitar. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i bitar. Rengör champinjonerna.
  • Stek fläskfilén i smör eller olja. Efter några minuter, tillsätt chorizo, lök, vitlök, och champinjoner.
  • När löken är genomskinlig, för över till en gryta, och tillsätt tomatpuré, timjan, vispgrädde, och vatten. Låt sjuda på svag värme i 15-20 minuter. Krydda med svartpeppar och salt.
  • Red eventuellt med lite maizena för en krämigare konsistens.
  • Servera med kokt eller ugnsrostad potatis, eller potatismos.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskfilégryta med chorizo