Denna härliga fläskfilégryta med chorizo är helt perfekt på matbordet tillsammans med kokt potatis, ugnspotatis, eller potatismos, och gärna en sallad.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gfläskfilé
3stchorizokorvar
1stgul lök
1ströd paprika
200gchampinjoner
1stvitlöksklyfta
smör eller olja till stekning
1msktomatpuré
2tsktorkad timjan
salt efter smak
svartpeppar efter smak
3dlvispgrädde
2dlvatten
maizena
Instruktioner
Skär fläskfilén i skivor eller strimlor. Skär korven i bitar. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i bitar. Rengör champinjonerna.
Stek fläskfilén i smör eller olja. Efter några minuter, tillsätt chorizo, lök, vitlök, och champinjoner.
När löken är genomskinlig, för över till en gryta, och tillsätt tomatpuré, timjan, vispgrädde, och vatten. Låt sjuda på svag värme i 15-20 minuter. Krydda med svartpeppar och salt.
Red eventuellt med lite maizena för en krämigare konsistens.
Servera med kokt eller ugnsrostad potatis, eller potatismos.