Go Back
+ servings
Midsommarpaj

Receptet - Så gör du:

Midsommarpaj

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En härligt klassisk midsommarpaj med västerbottenost som smakar otroligt ljuvligt, och som dessutom blir väldigt vacker.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g västerbottensost
  • 1 krm svartpeppar

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Arbeta tärnat rumstempererat smör, vatten, vetemjöl, och salt till slät deg. Låt stå i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 175ºC.
  • Efter 15 minuter, klä en pajform med bakplåtspapper och tryck ut pajskalet i formen. Med en gaffel, gör små hål i botten.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen på 175ºC i 8 minuter.
  • Grovriv västerbottenosten.I en skål eller bunke, vispa ägg med grädde, västerbottenost, peppar och salt.
  • Tillsätt fyllningen till pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills fyllningen är fast.
  • Njut av din midsommarpaj!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Midsommarpaj, Paj till midsommar