Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4personer
Ingredienser
500gnötfärs
400gburk hackade tomater
2msktomatpuré
2ströda paprikor, hackade
1stgul lök, hackad
4stvitlöksklyftor hackade
chili efter smak (torkad eller färsk)
1tskspiskummin
1mskmald koriander
1tsksvartpeppar
2stlagerblad (valfritt)
400gkidneybönor
2stnötbuljongtärningar
7dlvatten
2mskolivolja
Instruktioner
Tillsätt olivolja i en kastrull eller gryta och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs i 2 minuter.
Tillsätt nötfärsen och bryn så den får färg överallt.
Häll i hackade tomater, paprika, tomatpuré, chili, koriander, buljongtärningar, spiskummin, svartpeppar och andra kryddor.
Tillsätt köttbuljong eller vatten och salt. Täck över och låt puttra på låg värme i 30 minuter.
Tillsätt avrunna kidneybönor och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.