Go Back
+ servings
Godaste chili con carnen

Receptet - Så gör du:

Godaste chili con carnen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på den godaste chili con carnen jag har ätit är enkelt, otroligt smakrikt och klassiskt. Kan serveras med ris, med tortillabröd, och gärna med en klick creme fraiche och en sallad för en utsökt, värmande måltid.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g nötfärs
  • 400 g burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st röda paprikor, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • chili efter smak (torkad eller färsk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st lagerblad (valfritt)
  • 400 g kidneybönor
  • 2 st nötbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • Tillsätt olivolja i en kastrull eller gryta och tillsätt sedan lök och vitlök. Fräs i 2 minuter.
  • Tillsätt nötfärsen och bryn så den får färg överallt.
  • Häll i hackade tomater, paprika, tomatpuré, chili, koriander, buljongtärningar, spiskummin, svartpeppar och andra kryddor.
  • Tillsätt köttbuljong eller vatten och salt. Täck över och låt puttra på låg värme i 30 minuter.
  • Tillsätt avrunna kidneybönor och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Ta av värmen och servera.
  • Njut av godaste chili con carnen!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Godaste chili con carnen