En lyxig ostbricka är både ett enkelt och läckert tilltugg eller förrätt. Denna artikel ger inspiration till hur du gör! Perfekt för en fest, en skön ledig dag, och alla andra typer av sammankomster!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 1ostbricka
Ingredienser
Olika ostar: exempelvis brieost, mögelost, chevre-ost, cheddar, färskost
Olika frukter färska eller torkade: Äpplen, päron, körsbär, bär, vindruvor, aprikoser, apelsiner, dadlar
Något salt: Oliver, cornichon-gurkor, senap, charkuterier och/eller nötter.
Något sött: Sylt, honung eller mörk choklad
Bröd eller kex: Kex, brödpinnar, eller baguettbröd
Instruktioner
Ta fram en stor skärbräda, ett fat, eller en bricka. Börja lägga fram saker som behöver skålar, små burkar med sylt eller honung som utgångspunkt.
Placera ostar på olika hörn av brädan. Placera en ostkniv bredvid varje val så att smakerna inte blandas.
Ordna knaprigt bröd eller kex nära osten. Ställ in charkuterier som salami eller sommarkorv på brickan härnäst.
Lägg till större frukter som skivade äpplen, päron, och så vidare, och fyll upp brickan.
Fyll i tomma utrymmen med mindre frukter som druvklasar, bär, torkad frukt, och nötter.