Detta är helt enkelt den godaste räksalladen. En enkel men riktigt smakrik räksallad är den perfekta måltiden med räkor, ägg, krämig avokado och knaprigheten av sesamfrön.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
400gskalade räkor
4stägg
1stavokado
2sttomater
½strödlök
½stisbergssalladshuvud
½påsesalladsmix
1,5dlolivolja
1mskvitvinsvinäger
2tskdijonsenap
salt efter smak
vitpeppar efter smak
sesamfrön
Instruktioner
Koka äggen i 7 minuter. Skölj av, skala, och skär upp i klyftor.
Skala och skär upp avokadon.
Skölj av och skär upp tomaterna i klyftor.
Skala och skär upp rödlöken.
Skölj av och hacka upp isbergssaladen.
Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap. Smaka av med salt och vitpeppar.
Blanda salladen förutom äggen i en stor skål och tillsätt dressingen och blanda igen. Toppa med äggen.