Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Varm sås till lax
4.9
/5 baserat på
14
betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Detta är en magisk varm sås till lax med dill och dijonsenap, som passar perfekt till lax och exempelvis kokt potatis eller ris. Lyxig men samtidigt riktigt enkel och snabb att göra.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagning
5
minuter
minuter
Totalt
10
minuter
minuter
Portioner
4
personer
Ingredienser
▢
1,5
msk
färsk hackad dill (eller 1,5 tsk torkad dill)
▢
2,5
dl
vispgrädde eller matgrädde
▢
2,5
msk
honung
▢
2,5
msk
dijonsenap
Instruktioner
▢
Blanda grädden, honungen och dijonsenapen i en kastrull på medelhög värme. Rör om med en träslev tills det är väl blandat.
▢
Låt sjuda i cirka 5 minuter och rör om då och då.
▢
Ta bort från värmen, tillsätt den hackade dillen och överför eventuellt till ett serveringsfat.
▢
Färdigt! Njut av din goda varma sås till lax!
Måltid
Sås
Kök
Svenskt
Nyckelord
Varm sås till lax
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!