Go Back
+ servings
Varm sås till lax

Receptet - Så gör du:

Varm sås till lax

4.9/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en magisk varm sås till lax med dill och dijonsenap, som passar perfekt till lax och exempelvis kokt potatis eller ris. Lyxig men samtidigt riktigt enkel och snabb att göra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,5 msk färsk hackad dill (eller 1,5 tsk torkad dill)
  • 2,5 dl vispgrädde eller matgrädde
  • 2,5 msk honung
  • 2,5 msk dijonsenap

Instruktioner

  • Blanda grädden, honungen och dijonsenapen i en kastrull på medelhög värme. Rör om med en träslev tills det är väl blandat.
  • Låt sjuda i cirka 5 minuter och rör om då och då.
  • Ta bort från värmen, tillsätt den hackade dillen och överför eventuellt till ett serveringsfat.
  • Färdigt! Njut av din goda varma sås till lax!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Varm sås till lax