Go Back
+ servings
Världens godaste fiskgratäng

Receptet - Så gör du:

Världens godaste fiskgratäng

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är enligt mig världens godaste fiskgratäng och detta recept ger en riktigt god och härlig måltid. Den blir snabbt en favorit på matbordet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 st stor morot eller 2 mindre morötter
  • 8 st till 10 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt, turkisk
  • 1 dl färsk dill (finhackad, eller 1 tsk torkad dill)
  • 2 msk citronsaft
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • färsk eller torkad dill till garnering

Instruktioner

  • Se till att fisken är tinad.
  • Sätt potatisen på kokning. Sätt ugnen på 200°C.
  • Smörj en ugnsform med lite olivolja.
  • Tillsätt torsken till ugnsformen och krydda med salt och peppar.
  • Riv morötterna och placera den rivna moroten över torsken.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • När potatisen har kokat färdigt, låt vattnet rinna av och mosa den. Tillsätt äggulor, smör, mjölk, salt och peppar.
  • Ta ut fisken ur ugnen och låt vätskan rinna av i en kastrull. Tillsätt grädde och turkisk yoghurt till kastrullen med vätskan.
  • Sätt kastrullen på spisen och låt koka upp, låt puttra i någon minut på låg värme. Krydda med dill, citronsaft, salt och peppar.
  • Fördela potatismoset runt fisken, till exempel genom att spritsa.
  • Häll över såsen som fått koka lite i kastrullen.
  • Grädda i ugnen på nytt i cirka 15 minuter på 200°C tills gratängen fått en fin gyllene färg. Toppa gärna med lite dill när du har tagit ut den ur ugnen.
  • Njut av världens godaste fiskgratäng!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste fiskgratäng